Smilla

Hej Britt!

Min fina collietjej är ett riktigt yrväder. Ziggy, som är två år äldre, är den lugna och Smilla den som hittar på rackartyg som ingen annan. Hon älskar att jaga vilt, så det gäller att hålla ögon och öron öppna när vi är i skogen. Ingen collie är så mycket jakthund som hon:-) Vi har ett sommarhus på Singö och där älskar hon att vara. Inga bilar passerar och skogen tillhör henne. Hon strosar fritt i skogen bakom oss men kommer alltid när man ropar. Om inte dammsugaren är på, förstås. En riktig Ronja Rövardotter.

Smilla krävde väldigt mycket i början när hon kom. Stockholm är ett hektiskt ställe och hamna på om man bott på landet och hon var rädd för bilar, barn och andra hundar( utom Ziggy, såklart). Jag fick varsamt vänja henne vid olika situationer. Det gick bättre och bättre och sedan kom en dansksvensk gårdshund, lös såklart, och skrämde livet ur henne och vi var tillbaka på ruta ett. Bredvid oss finns en lekpark och en dagmamma brukade ha sin goldenretriever tik där, en tioårig dam, som vi försiktigt närmade oss. Celie finns inte nu, men hon lärde Smilla att alla hundar inte är farliga. Vi höll oss på avstånd tills Smilla lät nyfiken ta överhanden och jag är så glad för att hon vågade ta kontakt med Celie. Där vände det. Nu har det slagit över åt andra hållet, hon vill leka med allt som har fyra ben. Men hellre det.

Vi gick en lydnadskurs på Stockholms södra, men den miljön var hon inte riktigt redo för. Jag hade tänkt att ställa ut henne men tyvärr går det inte få ner hennes öron, jag har försökt allt från tyngder till salva från Norge. Till slut fick jag nog. Hon är fin som hon är. Hon gillar att spåra och leta upp familjemedlemmar i skogen, det gör vi ofta.

Smilla är hela familjens kelgris. Sitter vi i soffan, sitter hon i soffan. Ligger vi i sängen ligger hon där tills hon är så varm så hon måste lägga sig i sin egen fåtölj så hon inte flämtar ihjäl. Hon älskar att pussas och har ett sjätte sinne för om någon är ledsen. Världens finaste tjej, helt enkelt.



Smilla och Ziggy i Göteborgsposten



Smilla tar en paus....







Bokmässan

Nu har jag lånat Caroline Giertz dator och bloggar lite i förbifarten. Sitter på tåget hem till Stockholm och jag har den värsta huvudvärken sedan Hjalmar Branting var ung. Vilken osocial varelse jag är just nu, läg i sängen vid halv ett inatt. Det märks att jag håller högt tempo nu för jag vill vara ifred och bara vila.

Caroline Giertz är förbannat trevlig, om ni frågar mig.

Annars hände väl inget speciellt mer än att jag, i år igen glömde bort att andas när Jonas Hassen Khemiri gick förbi. Han är en grann karl, som mormor skulle sagt. Hade han frågat mig något hade jag nog tappat alla ord som finns i hela världen.

Ikväll: slö Kim på soffa, tvillingtjej i andra soffan, Hampus framför datorn, Lisen i Venedig och make i fåtöljen. Jag ber till gud att de inte sänder någon fotboll idag.

Underbara höst!

Idag är det torsdag och jag tillbringar kvällen med mina fina boende på min praktikplats. Jag stortrivs och hoppas att jag hamnar på ett lika bra ställe som det jag praktiserar på. Min handledare heter Younnez och han är bäst i världen.

Imorgon flyger jag till bokmässan för att tala om min bok. Mitt förlag har helt klart det skönaste gänget författare. Det ska bli så kul att träffa alla igen.

Igår såg jag ett program om felmedicinering ( Uppdrag Granskning, SVT). En kvinna hade fått demensliknande biverkningar av sin EP- medicin. Hon var som ett kolli i 11 år. 11 år! När hon var på väg att dö satte de ut medicinerna och då återvände hon till livet. Ingen läkare tar på sig ansvaret och säger att de gjort fel eller ger kvinnan en ursäkt. 

Jag började fundera på vad som hänt de senaste 11 åren i mitt liv. Det är massor! Jag kom med i Friends, vann schlagerfestivalen, min mormor blev sjuk och dog, jag fick flera guldskivor och en platina, jag träffade Anders, fick tre underbara bonusbarn, jag gifte mig, Ziggy och Smilla kom in i mitt liv, mina vänner fick barn, jag blev faster, jag pluggar, skrev en bok, blev vuxen....

Hon borde få hur mycket pengar som helst för felbehandling. Hur många kronor är 11 års liv värt?

Hipp hipp hurra!!

Hallå alla!

Lyssna på det här: jag har blivit krönikör i Expressen! Min första krönika publicerades idag. 

http://www.expressen.se/noje/1.1310689/som-idol-for-bonnar-fran-norr-till-soder

Sitter på macen och det går inte att få in en länk.

Annars rullar saker och ting på. Just nu lagar Anders mat till mig och jag ska surfa runt för att hitta en bra och billig dvd. spelare till sovrummet. Vi hörs!

Håhåjaja

Intet nytt under solen. Jag har en ledig dag och det känns underbart!

Nu ska jag inte sitta vid datorn, utan faktiskt göra något annat.

Typ, ingenting.

kvällning

Jag jobbar hela helgen. Så jag går och lägger mig nu. Ska njuta av Hells Kitchen, förnedringstv när den är som allra bäst.

Jo, just det. Jonna, Lisen och Hampus börjar bli så stora att man nästan inte vågar pussa dem längre när någon kompis ser. Man skämmer ut dom, tydligen. Annat var det förr.

Trevlig kväll!



En ledig dag, den sista på lääääänge

Hallå allihop!

Vad roligt det är att ni lämnar kommentarer! Det känns som om jag har vänner som bryr sig om, fast jag aldrig träffat dem. Underbart!

Idag är jag ledig från min praktik. Här ska skrivas låtar, storstädas och gås långpromenader med hundarna. Jag jobbar 26 timmar i helgen så en ledig jag är mig väl unt, som mormor skulle sagt.

Jag har inte bitit på naglarna sedan vi läste om hygien i skolan. Hoppas att det håller i sig.

Igår var jag på middag och mina hundar var med. Idag är det de som verkar bakis, de är helt slut. Det måste vi göra om snart.

Hösten kommer bli extremt hektisk. Jag läser 300 poäng på en halv termin och har fem föreläsningar som skall hinnas med. Det kommer krävas disciplin och nolltolerans.

Huset på Singö är numera svart. Jag älskar det huset. Det är mitt.

Nu: ut med hundarna. Vi ska nog ta oss förbi Liselott och tigga till oss en kopp te.

Kram alla!

ärligt talat!

Igår gjorde jag en sak som jag sällan gör. Tog en fika på en uteservering för att njuta av solens sista strålar. Vad händer? En man sätter sig intill och röker pipa. På mig. Varje gång jag tog en tugga på min nyinköpta smörgås fick jag ett bloss samtidigt. Finns det inget vett och etikett i rökning? Morr!

Wallraffen som kom av sig...

Nä, det går inte att wallraffa på ett ställe som är helt fantastiskt! VårdSverige fungerar faktiskt på sina ställen. Jag har tagit in information hela dagen och hjärnan blöder, men det är helt okej. Har hunnit dansa, sjunga gamla Evert Taubesånger och fått många klappar på kinden och många skratt. Underbart!

Ulle78, jag mailar dig i veckan!

Jo, jag tror att min bok funkar för niondeklassare. Och jag är väldigt smickrad över att du föreslog den. Tack!


Nu är det en god bok och sen godnatt. Godnatt alla!



Mys

Nu är vi hemma igen efter en helg på landet. Så skönt att glida ur blåbyxorna och in i ett par mjukisbyxor med gällivarehäng.

Är så trött så jag stupar.

Imorgon ska jag börja min praktik inom äldreomsorgen. Jag var lite orolig för hur de gamla skulle reagera ifall de kände igen mig från postkodmiljonären. De löste sig smidigt eftersom jag ska vara på ett demensboende. ( :-) )

Jag tänker inte säga vart jag ska vara, jag tänker ge er mina funderingar om vård Sverige. På riktigt. Wallraffa lite.

Hörs imorgon!

PS Jag ska svara på era inlägg imorgon. Promise! DS

Fredag!

Idag är det fredag och jag är riktigt trött. Igår hade vi betygssamtal och jag fick superfint omdöme av mina lärare. Det går bra nu, det gör det. På måndag börjar min praktik. En månad på äldreboende. Det ska bli intressant att få möta människor, inte bara läsa om dem.

I slutet på september ska jag åka till Finland för att spela in ett intervjuprogram. Vet ni vad jag är mest nervös för? Att flyga själv, jag är duktigt flygrädd, nämligen. Och det går inte över. Inte alls.

I helgen ska vi till landet och slappa och måla huset. Lite jobb, lite mys. På söndag är jag ledig från postkodlotteriet, och en ledig söndag växer inte på trä´n. Det ska bli underbart.

Nu ska jag sätta fart, skriva färdigt en låt och sedan åka till studion OCH HÖRA EN ANNAN ARTIST SJUNGA IN LÅTEN! Jag är extas, det är förbannat roligt att skriva låtar åt andra.

Det går bra nu, det gör det. Fattas bara två streck. Jävla skitstreck.


Retlig fru

Scen 1: Fru ligger i soffa. Man ligger i soffan på andra sidan soffbordet. TV:n visar fotboll.

Frun: Jag fattar inte hur Zlatan kunde missa det passet. Han är ju helt värdelös, han har aldrig gjort någonting bra på plan som jag har sett.

Mannen ( ser ut som ett frågetecken): Vad säger du?? Han är ju hur bra som helst.

Frun: Helt överskattad. Varför kollar du på det här? Vänskapsmatcher är ju helt ointressanta.

Mannen ( med gällare röst): Det är VM- kval för fan. Om vi förlorar den här så är vi ute.

Frun: Skönt det.

Mannen: Det är väl roligare att se ett VM om Sverige är med?

Frun: Det är inte obligatoriskt att se på VM. Man måste inte se på VM.

Mannen: Jo, det måste man.

Frun: Nej, det måste man inte.

Scen 2:  Frun lägger sig på sin man och försöker kyssa honom samt hålla sig för skratt när mannen försöker besvara kyssen utan att släppa TV.n med blicken.

Frun: Jag vill att du ser mig i ögonen när du kysser mig.

Mannen: FAN, vad du retas.

Frun: Nä, men vi pratar ju aldrig med varandra. Ska vi inte stänga av TV-n och bara umgås lite? 

Mannen (Tyst, letar ord i huvudet för att komma ur knipan): Snälla, jag kan väl få se det här. Snälla.

Frun: Nej, jag vill ha kvalitetstid.

Scen 3: Frun börjar tokskratta, mannen börjar surna till på riktigt. 

Frun: Förlåt, jag kunde inte låta bli.

Mannen: Satan, vad jobbig du är ibland

Scen 4: Frun en våning upp, sippande på sitt té, myser i nattlinne och en god bok. Upplivad av att få vara en vardagsbitch.

 

Lystring!

På efterfesten träffade jag en människa jag tycker väldigt mycket om. Hon är en av de roligaste kvinnor jag vet. Jag fick reda på att hon bloggar. Ni hittar henne här.


Säg hej till Annika!


Ena stunden är inte den andra lik

Dagens skolkläder: Jeans, en randig tröja som jag fick en fläck på på första rasten, joggingskor och smutsigt hår.

Idag har vi fått lära oss hur en kateter fungerar. Den såg halvläskig ut. Dessutom har vi pratat om vätska och elimination. Alltså kiss och bajs. Vi fick se ett bäcken och olika former av inkontinesskydd.

Nu ska jag alldeles strax ge mig av till Globen för TV- galan Kristallen. Då ser jag ut så här:



Heaven

Gjorde misstaget att sätta på en låt jag inte hört på ett tag. I den ryms allt. När jag blundar ser jag frysta ögonblick av närhet. Vackra stunder av åtrå, kåthet, förälskelse- både vuxenförälskelse och tonåringens övertygelse om att det aldrig kan bli likadant igen.

Jag minns nätter i pojkrum, med fumliga händer som vill så mycket mer än vad de kan leva upp till. 

Ser mig dansa tryckare i Uddevallas Folkets Park, nyspydd efter att ha kastat i mig en halv kvarting innan jag gick in, med just den killen jag ville ha, just då. Fullständig extas.

Ser hennes mörka lugg falla ner i hennes bruna ögon när hon säger hyssssh och tar min oskuld.  Jag var femton och livrädd.

Känner PL:s kyssar i hans hall, och känner bardisken skära in i min mage.

Ser två sammanflätade händer, en med avbitna naglar och en fräknig.

Hennes vackra ögon som beslöjas i ett hörn på Cirkus.

Minns träsängen när A visade mig hur en vuxen man gör en blivande kvinna väldigt lycklig. Jag var tjugo och han var den finaste jag någonsin sett. Jag har alltid varit svag för män som är bra på att dupera.

Hur jag blev uppraggad på Häcktet och taxiresan hem till henne. Och hur jag blev kvar i ett år.



Så många vackra, levande, underbara stunder jag har fått vara med om. Så många som fått mig att känna mig levande. Vissa sitter som klistrade under min hud. Vissa har jag försökt förneka, men de har bitit sig fast.

By the way, här kommer låten:









Lördag

Usch, vilket pissväder. Kollade in matchen mellan Bagarmossen och Stureby. 2-2. Jonna och Lisen är så duktiga! Kul att läsa om vad ni gör i helgen. Nä, man kan/får/ska inte säga "passa" om sitt eget barn:-) Det hör man aldrig kvinnor säga.

Har börjat samarbeta med en ny producent. Fick mitt första utkast på en låt via mail idag. Det lät GRYMT! Det är så roligt att skriva till andra artister. Själv har jag fullt upp med skola och jobb på helgerna, så jag hinner inte. 

Nu ska jag återvända till mina långväga gäster och min indiske prins, Leon.

Trevlig kväll!

Kim

Torsdag och snart helg

Jag fick tillbaka ett prov idag, det gick väldigt bra. Blev sur för att jag "bara" fick ett Vg+ på en Mvg- fråga. Fick Mvg på provet, hade högsta poäng på de andra 19 frågorna. Nu måste jag sätta mig ner och försöka skärpa mig med mina höga krav på mig själv. Nu har det stuckit iväg inne i mitt huvud. Så är det och det är okej att misslyckas. Det gör man när man blir underkänd inte får nästan alla rätt.

Jag är ledig på fredagarna, vilket innebär att det är helg för mig nu. Imorgon kommer en av mina bästa vänner hem till mig hela vägen från Uddevalla. Hon heter Sara och hennes blogg kan du läsa här.  Det ska bli så kul att pussa på hennes vackre son Leon!

Imorgon ska jag planera en tokmiddag, köpa vin och bara mysa mig med någon som känt mig sedan tonåren. Gamla vänner är något speciellt. Vi har varit med om så mycket tillsammans. Jag längtar som en tok.

På lördag ska jag och Sara ut på stan en sväng. Känner jag oss rätt kommer vi ta första bästa bar och stanna där, bara prata och prata tills vi blir så trötta att vi åker hem till barn och män igen.

Vad ska ni göra i helgen?

Hehehe

Jag ligger i sängen. Alldeles ensam. Jag kan ligga på längden och på tvären ALLDELES SJÄLV. Ikväll är det damfotboll på TV4 Sport. Två maniska tioåringar som älskar Marta sitter klistrade, pappan är överlycklig. Jag med. En tv- kontroll i ena handen och datorn i andra. Sjukhuset börjar om en halvtimme. Sedan ligger kvällen öppen och den är bara min. Bara. Underbart!

OBSERVERA!

Lotta Thell har börjat blogga! Kolla in hennes blogg här

så söt så jag dör

Kolla in den blivande countrystjärnan! Vilket stjärnämne:-)

RSS 2.0