Rödhårig. Väldigt rödhårig.

Jag är supernöjd. Äntligen!

En dag på gymmet

Edie vaknade på sitt sämsta humör och hade ingen lust att prata utan stirrade elakt på mig så fort hon slog upp ögonen.



Den blicken sade att dagen skulle vara allt annat än.. eh.. lätt. Vi skulle i väg tidigt och det mesta gick segt. Precis när vi skulle åka började Edie krångla så hon fick åka i sin favvopyjamas. Jag orkade inte ta striden. Alltså fick jag med mig en riktigt sur drake som vägrade att ens titta på mig i bilen.



Inte blev hon gladare av att upptäcka att det var träning. Och hon som inte ens behöver lida utan bara behöver sitta tyst och se på.



Sur bebis i omklädningsrummet. Väl inne i gymmet satt Edie still i sin barnstol i hela *trumvirvel* femton minuter utan knot. Personbästa för Edie och en genomsvettig mamma redan innan själva träningstimmen satt igång. Så kom Annika och Edie blev glad och tog fram sitt bästa charmkort: jollrande bebis. Samma trumf hon spelade när Malin var på besök förra torsdagen.



Om Edie varit cowgirl hade hennes namn varit Edie twoface...

Hursomhelst Annika slängde upp Edie på armen och körde skiten ur mig. Samtidigt. Hon kan multitaska den kvinnan.



Som ni ser har jag ganska många kilon kvar. Jag stretar på och gör mitt bästa även om jag grinade häromdagen när jag inte gått ner ett enda kilo trots att jag äter nyttigt och balanserat.

Efter att ha kämpat för mitt liv i nästan en halvtimme kommer jag på att jag hade ett barn med mig när jag kom. Någonstans mellan Annikas befallningar och mina yrselattacker glömde jag bort att jag hade Edie någonstans. Jag kollar mig runt och upptäckar att min dotter sover som en stock på Annikas arm.



Snacka om en personlig tränare som är personlig.

Sedan åkte vi hem och ingen av oss kunde gå från bilen och in i huset. Då skulle jag bara vetat hur jag skulle stappla mig fram när jag vaknade i morse, du milde tid....
Idag har jag varit på mamma-babygympa utan Edie. Vilken skillnad det var! När timmen var slut längtade jag efter henne ordentligt, det kan jag säga. Det är bra att ta en liten paus från varandra ibland, så är det.

I morgon ska jag färga håret och då ska jag bli rödhårig. Det ser jag fram emot.

Trevlig kväll!

Stilla söndag

Usch, vilket tråkigt väder! Inte ens hundarna är sugna på att gå ut. Ziggy släpar tassarna efter sig och tittar styggt på mig som om det var mitt fel att regnet strilar ner. Själv halvspringer jag runt den korta promenaden så att inte Lisen behöver passa Edie mer än nödvändigt. Stackars Lisen, förresten! Idag är det fotbollscup i Huddinge och tjejerna har sett fram emot detta så länge. De har bytt lag till Tyresö och idag skulle deras första match gått av stapeln. Det blev inte så för Lisen. Hon är så himla förkyld och när hon hostar låter det som ett sågverk i hennes lilla bröst. Jonna och Anders fick åka själva i morse. Det var samling klockan sju och just det var jag inte så avundsjuk på, det kan jag säga med en gång. När Lisen vaknade kastade hon på sig kläderna och ville bli hämtad av Anders så hon iallafall kunde heja på sitt lag. Det var inte roligt att meddela att vädret var så dåligt att det var helt uteslutet att hon fick stå ute i blåst och regn en hel dag. Stora tårar föll nerför hennes kinder och jag höll på att börja grina jag med. Stackars, stackars Lisen. I morse var Anders benhård på att hon inte fick sticka näbben utanför dörren men nu ett par timmar senare skulle hon tydligen få se finalen om de kommer så långt:-) Anders är svag för sina barn, det är ett som är säkert. Han är världens bästa pappa och Lisen är tolv år och vet hur en slipsten skall dras.

Apropå min träning- jag börjar tycka att det är riktigt roligt. Igår var det cirkelträning och det är en massa olika stationer, alltså styrketräning. Idag har jag träningsvärk i axlar och rygg så det riktigt värker. Jag sliter och jag kämpar MEN HAR INTE GÅTT NER NÅGONTING!! Det är helt sjukt. När jag tänker på det har jag lust att tröstäta en tårta och aldrig visa mig på gymmet igen. Vad FAN kan det bero på? jag som tycker att jag är så duktig. Faktum är att jag känner mig mer muskulös. Under alla lager fett finns det en och annan förskrämd muskel som börjat vakna till liv. Träningsvärk måste ju betyda att det händer något, eller?

Jag kan fortfarande inte komma över skandalen i Bjärsta. Det har varit veckans största skav i själen.

Angående spinningen...

.. så blev det ingenting med det. Edie vaknade klockan fem och det var inte läge att dra iväg på ett gympass. Så jag åker iväg på ett cirkelträningspass nu istället. Vad hände med mina sena lördagsvanor? Hrmf... jag har antagligen fått fnatt. Hörs senare!

Linnea och rättvisan

Streamade ner Uppdrag granskning och kollade på programmet som sändes häromdagen. Det handlade om en fjortonårig flicka som blivit tvingad till oralsex på en skoltoalett. Han satt på hennes armar, sprutade henne i ansiktet, sa förlåt och gick därifrån. Han var sexton år. Hon var bara ett barn som blev våldtaget på en rast. Flickan gjorde en polisanmälan och fick hela byn emot sig. Man tog den stackars killen i försvar. Flickans ord var ingenting värt. Hon var ingenting värd. Pojken var ju så social och trevlig, inte kunde väl han göra något så hemskt? Han hade ju inga problem att få tjejer och hon ville säkert ha honom men blivit nobbad. Anmälan var således en hämnd. Så erkände han till slut och vad händer? Byn hävdar fortfarande att tjejen ljuger. Skolan vägrar ta parti, han fälls och skolan låter Linnea kallas fitta och hora och de ingriper inte. Vuxna människor som fegar ur och sviker en redan kränkt flicka. Samhället vill inte se, orkar inte ingripa utan låter hela byn döma henne. Så blir det rättegång. En fjortonårig flicka får vittna, sitta i en sal och tala om hur det kändes att få sperma i ansiktet, om kränkningen att inte bli trodd och priset hon fått betala för att hon anmälde honom. Han fälls och hela byn tar hans parti. Trots att han erkänt och trots att domstolen fällt honom. Kvar står Linnea, med skammen. Skulden. Hon får flytta femtio mil och honom är det synd om trots att han våldtar en kvinna till.

Jag skäms, vi ska alla skämmas. Inte ett enda barn ska bli våldtaget två gånger. Inte av en våldsman och inte av ett samhälle som underlåter sig att stå på offrets sida.

Fy fan säger jag bara.

I detta nu!

Malin låter trött mamma sippa på ett glas vin, njuta av en god vän och känna total närhet.


Edie och händerna och storebror.

Det nya är händer och händer och en och annan leksak. Edie har fullt upp med att få armarna dit hon vill och lyckas hon inte blir hon vansinnig. Hon har såklart ärvt sin pappas otålighet..eller kanske min... Då är det tur att man har en snäll storebror som kan curla och hjälpa. Edie älskar sin Hampus.



Imorgon ska vi på föräldraträff på BVC. Då kommer jag väga och mäta Edie. Hon har alla gånger gått upp i vikt, det kan jag säga. Nu är det slut på massagen så nu håller jag tummarna för att det kommer vara något annat barn som gallskriker och inte min dotter.

Jag ska försöka komma ihåg att ta med mig kameran till gymmet imorgon. Tänkte ta kort innan jag testar spinningen. Sedan kan det vara försent. Kanske Anders kan sälja bilderna till Aftonbladet och få lite pengar till Edie. "Sista bilderna innan Kim föll död ner." Förra gången jag provade spinning var i början på nittiotalet och då svimmade jag av syrebrist. Det känns riktigt läskigt att ge sig på det en gång till. Ingenting talar till min fördel: jag är tio år äldre, ganska nyförlöst och med tjugo kilo mer att släpa på än förra gången. Önska mig ett stort lycka till.

Om jag överlever kommer min vän Malin hela vägen från Uddevalla och hälsar på. Det vankas lite mat, lite vin och mycket pladder och skvaller. Jag ser fram emot det.

Nu ska jag surfa och vara helt min egen tills ögonen faller igen, alternativt lillvispan vaknar och vill ha mat. Vi får se vad som kommer först. Kram till er därute!


Kreativitet.

Jag trevar mig sakta tillbaka.
För att jag vill.
För att det är på mina villkor.
Kanske någon vill lyssna en vacker dag när orden och tonerna faller rätt-
tills dess njuter jag i studion.
För att jag vill. Vill ni?

Sol på vår gata i stan.

Anders har varit ute på sin dagliga morgonpromenad med Edie och hundarna. Det är så skönt att få gå och lägga sig efter frukosten. Jag klär på Edie som börjar klippa med ögonen under tiden som Anders kör barnen till skolan. När han kommer tillbaka tar han hela högen och är borta minst en timme. Det är då jag sover som bäst och återhämtar mig. Jag är gärna vaken på natten bara jag får sova på morgonkvisten.

När Anders kom tillbaka satte vi oss i solen. Det är första vårdagen för mig och Edie på balkongen. Ni ser själva att jag inte ens kommit ur pyjamasen eller borstat håret:-)




Edie fattar inte vad som händer. Stark sol var inte så populärt.



Fina babygymet ser till att jag får fika med Anders i femton minuter. Utan att han eller jag har bebis i knät. Underbart!







Till slut somnar en slagen hjälte och jag sätter mig vid datorn och bara njuter.



Ha en trevlig dag i vårsolen!



Lycka är...

- att få äta frukost med två händer och middag med både kniv och gaffel.

- känslan av stolthet i bilen på väg hem från gymet.

- en kärleksfull kram i köket av Anders när vi möts som hastigast i vardagscirkusen.

- ett jag älskar dig i telefonen från ett bonusbarn som har mammavecka.

- vårens första solstrålar på vår altan i vårt fina hus.

- när Ziggy knorrar sig i sömnen och sträcker lättjefullt på sina tassar.

- att mina nära är friska och mår bra.

- att jag äntligen hittat min plats här uppe i storstadsregionen. Jag älskar Tyresö för det påminner så mycket om Uddevalla.

- när en nära vän ringer och Edie sover som bäst.

- ett nystädat hus som luktar gott.

- att ta på sig en ren amningsbehå coh rena kläder. Kanske till och med ett par nya jeans.

- Edie May Gudrun Löwstedt. Min dotter.

Ibland känner jag mig så lyckligt lottad så jag blir rädd för att det ska hända något. Livet är så sprött och aldrig har det varit vackrare än nu.

Trevlig söndag.

-

Homofober- eat this!

Klicka här!

Min bästa vän

Min bästis Tessan födde en dotter i torsdags. Det blev en liten Isabella Gregner. Tessan gillar rosa, glitter, handväskor, skor och allt annat som hör en liten flicka till.

Lilltjejen kommer att få en så fin present med posten på tisdag. Jag har inte köpt något pluttenuttigt i första skedet. Men det kommer, tro mig. Man bor ju inte i landets huvudstad för intet. Här finns allt.

Ikväll ser jag på millenium och dricker te. Snart är det godnatt. Edie och jag har inte haft en bra dag och jag är ledsen för att jag inte lyckats hålla tålamodet uppe. Stackars barn. En krokig och tilltufsad mamma tar tidig kväll och förhoppningsvis revansch på sig själv i morgon.

Jag är stalkad!

Inatt har Edie gått fullständigt bärsärk. När jag ammat henne på natten får hon sova kvar. Vi har kommit på att vi köper oss lite extra sovtid för hon snusar som en klubbad säl bredvid mig. Men inatt var det verkligen inte så. Edie gillar inte att ha kläder på sig och framför allt inte strumpor och det har en speciell anledning. När hon ska sova stoppar hon nämligen in sin stortå i min navel. Är inte det märkligt? Hon kopplar upp sig på mammanätet, kan man säga. Det spelar ingen roll om jag så lindar in henne stenhårt i en filt, på något sätt lyckas foten alltid ta sig ut och leta sig in under mitt täcke. Hennes lilla fot är som en inställd missil. I natt nöjde hon sig inte med det. Nu var det nya tilltag, hon försökte på allvar få in hela sin knytnäve i min mun och hon blev vansinnig när det inte gick. Varje gång jag somnade vaknade jag av att hon lyckats peta in två fingrar i min mun och med våld försökte trycka in resten av handen. Inte var hon vaken heller. Anders sov som en gris på ena sidan och Edie på andra. I mitten låg jag och blev mer och mer irriterad. Till slut smög jag runt och lade mig på ena sängkanten. Det tog ungefär en minut så hade jag en kladdig bebis sovandes nära mig igen. Edie kan förflytta sig extremt fort för att vara en liten fis som inte kan varken krypa eller gå. Stortån i naveln och handen bökandes runt min mun som jag knep åt ordentligt. Till slut fick jag nog och gick ner i Jonnas rum och lade mig.


Efter en halvtimme gick jag upp för då gallskrek Edie. Anders berättade att allt hade gått bra tills dess hon upptäckt att han inte var jag. Då hade hon dragit sig över på andra sidan sängen och varit i det närmaste otröstlig. Så fort jag kom upp och lade mig intill henne lugnade hon ner sig. Hon gnuggade sin panna mot min mun, flätade in sina fingrar i mitt hår och somnade stenhårt. Stackars Anders som kämpar men ändå blir bortvald. 


Idag har jag ojat mig över hur trött jag varit. Mina ögon har gått i kors hela dagen och jag har haft svårt att hålla mig vaken. Mer än en gång har jag berättat om hur jobbig och klängig Edie och jag har sagt till Anders att han inte ska ta det personligt men vet ni vad?

Innerst inne har jag jublat och tänkt att HURRA! Edie väljer mig!! Hon väljer mig och det är jag som är hennes mamma och ingen annan kan ta min plats för jag är viktig och min lukt får henne lugn och min röst gör henne sömnig och trygg och det är vi två mot världen för hon är mitt barn och gud nåde den som skadar henne och jag ska alltid skydda henne och se till att hon kan sova så gott som det bara går för hennes mamma är där och då är allt bra. Så har jag tänkt innerst inne. Men det skulle jag ju aldrig säga till någon, förstås;-)

Edie tyrann

För ett par veckor sedan var det tvåmånaderskontroll. Jag ville prata med läkaren om hur länge man skulle fortsätta slita med amningen. Edie ammade nu bara ett par sipp på natten och eftersom hon vägrade äta bröstmjölk fick jag pumpa och slänga under dagen. (Om det bara varit tillräckligt för att lämna in till sjukhuset så hade jag gjort det, vill jag bara säga.) Min mjölkproduktion hade sakta klingat av i takt med Edies ointresse. Så jag gick till kontrollen med dubbla känslor: lättad för att kampen snart skulle vara över och ledsen över att amningen aldrig blev så som jag drömt om. Så kommer vi dit och jag berättar om att hon bara tar bröstet på natten och alltid med amningsnapp, aldrig utan. Min kontakt på BVC intygar att jag kämpat länge. Så läkaren tycker att jag ska lägga ner. Vi åker hem och jag är superledsen. Hulkande säger jag till Anders att Edie nog är det enda barnet eftersom vi har svårt att få barn och att jag aldrig fick varken föda som jag ville eller amma som jag ville. (Jag vet att jag tyckte synd om mig själv men så var det just då iallafall.) Vi kommer hem och tårarna bara rinner. Så börjar Edie grina. Ordentligt. Så jag provar allt; Babysemp, byta blöja, gå runt, sjunga, få henne att sova- ingenting hjälper. Till slut slänger jag åt henne bröstet i ren desperation. Utan amningsnapp. Vad händer?



Edie Löwstedt tittar upp på mig med lurig blick, gapar jättestort och suger tag. Edie äter som andra bebisar!, skriker jag till Anders. Vi båda tror inte våra ögon men det är sant. Vår lilla, lilla tyrann har bestämt att inte ens amningen får jag ha kontroll över.


Nu äter hon var tredje timme så kompletterar vi med Babysemp om vi känner att det inte räcker. Jag märker att jag är tröttare, törstigare och torrare i huden än vad jag varit innan. Är det normalt?

Man vet att man är småbarnsförälder när.....

man gladeligen pussar sitt barn på munnen tre sekunder efter man har torkat bort en mjölkspya.



Är det bara jag eller ser inte Edies kinder ENORMA ut? Typ Peter Harrisson i bebisvariant...

Ont i kroppen

I måndags tränade jag för Annika på Tyresö gym och idag kan jag knappt ta mig fram. Inte för att hon är hård och stygg utan för att jag är så fantastiskt otränad. Det är ett under att jag kan stå och gå. Idag känns det som om jag inte ens kan det.


Vill ni mig något så återfinns jag på sängens vänstra sida. I sträck.

Kvällning

Idag grävde jag ner mig i tvättstugan. Edie lligger på Anders arm och kollar på fotboll, tjejerna somnar i soffan de också, Hampus sitter framför datorn och jag tog mig tiden att vika tvätt. Det är en fördel med att få barn, vardagssysslor med två händer blir.... exotiskt på något sätt. Jag köpte ett par bra hörlurar till mobilen för att ha bra ljudkvalitet när jag powerwalkar. Det har varit en njutning att lyssna på radio och bara få vara i fred.

Hej Camilla Stjerne, välkommen till min blogg.

Till Elin: Nej, det var inte Nina jag syftade på.

Nu till något som jag verkligen behöver er hjälp med:

Edie fyller snart tre månader och jag vill introducera lite rutiner för att få henne att sova själv. Som det är nu sover hon bara om hon ligger på någons arm eller bredvid oss i sängen. Jag har hört att det finns massor med olika metoder för att få barn att somna. Vad har ni för erfarenhet och hur gjorde ni? Vilka metoder är bra respektive kass? Om ni vill dela med er av era tankar och råd är jag fruktansvärt tacksam.

Ha en riktigt mysig kväll!

Godnatt!


Avundsjuka och mindre bra egenskaper- jotack, jag vet.



Hej igen!

Som ni märkt har inget blivit skrivet på ett par dagar. Jag fattar att ni undrat men ska jag vara ärlig har jag inte haft något att säga. Så jag har låtit bli att klottra en massa junk som ingen ändå vill läsa. Men nu har jag något att älta här på bloggen:

Min bästa vän ska ha barn. Men inte när som helst utan för två veckor sedan. Vem det än är som ligger där inne så kan man lugnt säga att h*n tar god tid på sigJ. Min vän kan alltså ligga och föda i detta nu och det är så spännande! Hon har en fin kille på två år och nu är det dags för en nyföding. Jag håller alla tummar och tår.

Nu ska jag skriva om något som inte är helt okej att prata om. Jag kan inte föreställa mig hur det känns att kunna planera sitt barnaalstrande och faktiskt få planen att gå i lås. Det kan jag bli lite avundsjuk på ibland. Inte så att jag missunnar någon att ha lätt att få barn. Jo, ibland är jag till och med missunnsam.  När vi försökte som mest kunde jag bli så enormt provocerad av att få veta att någon i min närhet blivit gravid och på allvar beklagade sig över hur lätt det var och hur olägligt det kom när man precis kommit ur småbarnsåren bla bla bla. Ge ungen till oss då, tänkte jag elakt. Ingen vidare värst bra egenskap hos mig, det är jag medveten om , så skäll inte. Jag är inte mer än människa, jag heller. Och jag är enormt glad för att välsignats med Edie.

Jag undrar hur naturen lottar ut sina små till föräldrar. Jag vet i alla fall att jag drog den högsta vinsten och att fler med mig delar den känslan. Barn är fantastiskt att få och nu väntar jag med spänning på att få välkomna en ny liten fis till världen. Bara så ni vet är jag självutnämnd moster till detta barn och föräldrarna har inget att säga till om denna gången heller.

Nu ska jag försöka koppla in ett trådlöst nånting till tvn så vi kan se på viasat on demand. Jag ger mig fan på att det kommer strula. Jag återkommer.

Förresten, jag har faktiskt saknat att höra från er. Mår ni bra allihopa?


Man ska inte göra reklam, men...

..jag ÄLSKAR mitt gym. I alla år har jag känt mig så fruktansvärt dum när klivit över tröskeln till en lokal full av vältränade människor. Jag har hållit in magen, dragit lite i tröjan och känt mig avslöjad som latmask, så avklädd in på bara kroppen. Försiktigt har jag tryckt mig upp emot väggen och önskat att golvet skulle öppna sig. Alla tränar. Inte jag. När jag blev mamma föddes en rädsla jag aldrig känt förut. Att lämna Edie ensam, utan sin mamma. Tänk om jag skulle dö fär att jag inte tagit hand om mig tillräckligt! Så egoistiskt det skulle vara. Jag tycker verkligen det. Alla andra gör som de vill men jag vill göra mitt bästa för att få finnas. Länge.

Det är här mitt gym kommer in i bilden. På tisdagar och torsdagar har de mamma- babygympa. Jag och Edie är med så gott vi kan. Första gången sov hon sig igenom hela passet. Det fanns stunder då jag ville att hon skulle vakna så jag kunde få slippa, det kan jag säga. Andra gången skrek hon sig blå och gul. Vi fick smita iväg tidigare. Sedan kom Annika tillbaka från semestern.

Nu blir det lite lovebombing här:

Vilken jävla kvinna hon är, alltså! Hon driver gymet, har hundra pass i veckan och är mamma och mormor samtidigt. På min gympa hjälper hon till om något barn skriker. Hon gör verkligen allt för att man ska få ut något av träningen. Idag såg hon hur trött jag var när jag kom så hon tog Edie och gav henne mat så jag kunde pusta ut en liten stund innan det var dags för träningen. Jag är så glad att jag vågat ta alla överskottskilon, mina slokande hängbröst, celluliter och dåligt självförtroende och pallrat mig iväg. Det är till stor del Annikas förtjänst att jag kommer tillbaka.



Annika och Edie snackar taktik innan träningspasset. Edie är nymatad och hennes mamma har fått en stund för sig själv och är taggad inför gympasset. Så lite egentid det krävs för att vara på hugget igen!



Förutom att leda oss mammor tar Annika hand om gaphalsarna så gott hon hinner. Hon får mina ögon att tåras av tacksamhet. På riktigt. Alla vi som älskar Tyresö gym klappar nu, klapp klapp!

Ha en trevlig kväll! Nu är det godnatt för mig. Jag har sådan sjuk träningsvärk...

Nu är jag likadan

Jag har aldrig förstått mig på mammor som envisas med att visa kort på sina telningar i parti och minut. Det gör jag nu för här kommer ett nytaget kort på Edie:


Långlunch med extremt trevligt sällskap

Alla som känner mig vet att jag har myror i brallan och har svårt att sitta still någon längre tid. Idag var jag I Liljeholmen och åt lunch. När lunchen var över kollade vi på klockan: vi hade lunchat i en och en halv timme! Det måste vara något slags rekord för min del. Man lär så länge man lever.

När jag kom hem var Anders på väg till Kärrtorp med Edie redan inpackad i bilen. Jag motstod en impuls att slita ut henne, herregud vad jag hade längtat! Ett par timmar var för långt. Så kändes det. Fast det är bra att Edie och Anders myser sig själva utan att jag lägger mig i .

Just nu dricker jag te och surfar runt. Det är inte fy skam det heller.

Mitt i natten

Den trötta mamman somnade tio över åtta med sin lika trötta bebis i famnen. Klockan tolv var de båda vakna. Jättevakna!


Nu ligger vi här och tittar på nattlampan som ändrar färg, tränar oss på att räcka ut tungan och gnuggar näsorna mot varandra samtidigt som vi ser varandra i ögonen så gott det går. Bebislivet när det är som bäst. De här stunderna gör att man orkar med allt magknip, nattvak med ledsen bebis och sömnbrist.

Jag ska uppdatera er vad det gäller träningen:

Snö och isgata har gjort att promenaderna blivit lidande men jag har- tada!- lyckats gå på mamma- babypass förra tisdagen och torsdagen och igår.

Jag ska ta kort på kaoset vid tillfälle. Mammorna i gruppen är så fruktansvärt trevliga och det känns fantastiskt att kanske få sig en kompis. Jag är ju nyinflyttad i Tyresö och behöver verkligen få lite nya vänner. Det är svårt att knyta kontakter utan att framstå som helt desperat:-)

Nu ska vi försöka sova här. Edie är så pigg att hon sprattlar. Imorgon ska jag gå på lunch alldeles ensam. Edie ska hänga med Anders till Kärrtorp för att hämta storasyrrorna och sedan är det fotbollsträning i en timme. Medan jag i godan ro spatserar i ett köpcentrum och shoppar litegrann. Kaffelatte- mamma utan bebis, räknas det?



En nära till mig blev påkörd idag

Idag blev en mycket närstående person till mig påkörd när han kom körande. En man i sextioårsåldern tar sig ur sin bil. Totalt stupfull. Så pissberusad att han inte kan varken prata eller fästa blicken. Polisen tillkallades och de trodde att gubben var långt över 2.0 promille. Allt inträffade utanför ett dagis. Mitt på dagen.

Ikväll var jag ute och körde en sväng och jag kunde inte släppa tanken på att fulla människor faktiskt kör på samma vägar som jag. Bredvid mig satt Edie och lekte med sin hand. Om någon full person skulle skada henne är jag plötsligt för dödsstraff. Kanske inte, men reptilhjärnan i mig får de mest primitiva känslor att bara välla fram. Gud nåde den som kröker ett hår på hennes huvud. Jag antar att det är en modersinstinkt.

Jag hoppas att mannen inser att han måste få hjälp. Tack gode gud för att det bara var en bakskärm som blev skadad.

Kram på er därute!


Så trött

...att jag ser i kors. Edie har velat bli ammad tre gånger bara i natt. Hon är kinkig och vill äta hela tiden, både mjölk och Babysemp. Det blev ingen träning. Alldeles för trött. Nu har Anders kommit hem från studion. Nu ska jag stänga in mig i sovrummet. Sova mig hel.

Edie har fått ett babygym. Fan, vilket fånigt namn på den grejen, förresten.

Kolla koncentrationen:-)



Nu: sova.

Gästerna har åkt...

..och jag saknar dem redan. Vi hade det helt underbart. Min lilla flicka har blivit så pussad, kramad och beundrad att mitt mammahjärta svämmar över av stolthet. Edie är helt klart ett av de vackraste barnen som någonsin gjorts;-)

Imorgon vankas det gym med Annika. Jag antar att hon kör skiten ur mig. Det ser jag fram emot, konstigt nog. Edie ska följa med och hänga på Annikas arm under tiden som jag tar i för kung och fosterland. Om jag kommer ihåg att ta med mig kameran ska jag fotografera litegrann så ni får se. Ni kan ju alltid skratta åt valrossen på bilden. Men passa på att skratta medan ni kan för om ett tag ska jag se ut så här:



jag lär ju inte bli lika ung men jag vill bli lika stark och tränad som jag var när denna bilden togs. Skam den som ger sig. Eller vad säger ni?


Återkommer...

när mina fina gäster från Uddevalla åkt hem.

Edie mår bättre! Vi har penslat med Vichyvatten och imorse var tungan inte lika vit. Mina axlar har suttit vid öronen i två dagar. Nu är lugnet återställt. Mitt inre och hennes. Hon sover, äter och mår som en prinsessa.

Hörs senare, trevlig söndag!!

Truten full i torsk

Den stackaren har fått torsk och det var därför hon varit ledsen. Jag känner mig så jävla kass som inte sett det tidigare. Jag trodde det var magen.

Ont i öronen

Det blir inget blogginlägg mer än det här idag. För idag har Edie Löwstedt sett ut såhär:



Hela dagen. Så nu tar vi natt, jag och Anders.
Godnatt!

Lattemorsan Kim på Sickla köpkvarter

Idag har jag och Edie klivit in i lattemorsornas värld. Mer än en gång har jag stört mig på alla fikande morsor som tagit hela cafeterior i besittning med sina barnvagnar och skrikiga ungar. På borden har de lämnat kvar urätna barnmatsburkar och kladdiga servetter, söndersugna kex och annat skräp. Mer än en gång har jag morrat för mig själv och undrat om de inte har några hem och tyckt synd om ungarna för att de får hänga i en så stressig miljö. Tänk vad lite man vet! Jag har förstått att det faktiskt är en mentalhygienisk åtgärd att komma hemifrån då och då och bara få strosa helt planlöst i flera timmar. Idag gjorde jag samma sak och njöt ordentligt, kan jag säga.

Jag och Anders har försökt få barn länge, Mari och hennes man ännu längre. Vi har talat om vår längtan och sorgen över att det kanske inte skulle gå. I december var vi och fikade och sa att nästa gång vi ses är vi båda mammor. Idag var det dags. Felicia och Edie skulle fötts på samma dag, den tionde januari. Edie kom den trettionde december och Flisan den elfte januari. När jag kom till fiket ropade Mari på mig och där stod hon. Hon höll handen på en barnvagn. Mari var mamma. Jag också. Jag kikade ner i min vagn där fina Edie låg och blev alldeles varm i magen. Både jag och Mari hade fått vår högsta dröm uppfylld. Jag småsprang emot henne. Hon kom emot mig, vi kramades och båda började gråta. Vi sa Äntligen! och klappade varandra på kinderna och vi visste båda hur lycklig den andra var. Det var fint.



Fina Mari och hennes mirakel Flisan.



Jag håller Flisan i de tre sekunder som Edie passade på att sova.



Maris kollega Jenny och hennes coola son Dylan fikade också. Han var stora killen, född i november.

Innan vi åkte hem handlade jag och Edie på Willys. Hon låg i barnstolen i ungefär en minut innan hon fick spelet.



Sekundrarna innan helvetet brakade lös. Jag satte Edie i Babybjörnselen. När jag skulle lägga varorna på bandet var det jäkligt trixigt att böja sig ner för att få upp konserverna på vagnbotten. Det var en lång kö bakom mig. Inte en enda erbjöd sig att hjälpa till trots att Edie höll på att komma i kläm flera gånger. Medmänsklig värme i staden Stockholm när den är som bäst.


Tidigt i morse tänkte jag ta lite bilder på Edie i en klänning som hon fått av en god vän till familjen. Jag satte henne i fåtöljen och fick ett par bilder. Sedan ville inte Edie vara med mer. Av alla bilder jag tog var den här finast:



Hon är duktig på att visa hur hon känner, min tös.

Ikväll ska jag slösurfa på blocket och bara vara.

Apropå era kommentarer:

Det är så roligt att ni skriver en rad eller två. Jag läser allt ni skriver. Några av er oroar er för mig och ber mig ta det lugnt och att Anders ska avlasta mig. Ni kan vara lugna, han är precis lika delaktig i Edies omvårdnad som jag är. Men det är fint att ni bryr er, jag gillar er skarpt allihop!

Kram!

Bilder från mitt hem, varsågoda och kliv på!

Jag vet att många älskar att få se hur sk kändisar har det. Man får väl ändå räkna mig som någon slags offentlig person. Idag frågade jag en tant efter vägen till Swedbank här i Tyresö. Hon slängde ett getöga på mig och frågade:

- Är du lik någon eller är du dig själv?

Så rolig fråga! Jag svarade att om hon syftade på pratkvarnen på Postkodlotteriet så var jag mig själv annars var jag lik någon. Hon nickade, stötte sin vän i sidan och menade att hon minsann inte behövde glasögon. Tur för henne att jag slängde på mig lite smink innan jag for, hade jag varit osminkad skulle hon inte haft en chans att känna igen migJ.

Man ser bara en viss typ av offentligheter visa upp sina hem. De står finklädda, sminkade och så där lagom rufsiga i håret så att man ska tro att de bara slängt på sig första bästa trasa. Nu råkar jag veta att det tar tid att rigga ljuset på en bild och allt ni ser är allt annat än spontana kort. Hemmet är skinande rent och även om personen i fråga är småbarnsförälder är inte en leksak på fel plats och barnet är så putsat och blänkande att man kan tro att ungen inte producerat en enda bajsblöja i hela sitt liv.

Här, mina kära bloggläsare, ska ni få en liten smygpeak på hur det ser ut i mitt fantastiska hem.

Vi börjar i husets hjärta, fritidsrum och slaverigrotta: Tvättstugan



Mysigt. Vi snackar TVÄTTBERG. Det som ligger på golvet är orent- resten är rent. Gissa om jag ser ut som ett vandrande dragspel? Ni som undrar om jag har hemhjälp: till er säger jag att nej, det har jag inte. För hade jag haft det hade det inte sett ut så här.

Det är viktigt att tänka på miljön och källsortera:




Det är tydligen inte lika viktigt att lämna de källsorterade soporna vid återvinningsstationen.

I vårt hus kan man strosa från rum till rum, alla lika smakfullt inredda.



Eller inte.... så¨här har det sett ut i tre månader....

Slutligen tar vi en titt på babyn Edies rum.

...som hon inte har, stackaren



Ja, så här fint har jag det hemma. Jag hinner inte med. Jag hinner verkligen ingenting. Men vet ni vad? Jag skiter i vilket för jag har världens finaste som tar upp all min tid.



Så var det med det. Trevlig kväll!


Jag tror minsann...

att jag börjar få magsjuka. Mår jätteilla. Hejdå på ett tag.

snyft...

Nattvak


RSS 2.0