Fredag i stan

Idag har jag och tjejerna varit i stan i 6 timmar. 6! Vi är helt slut. Jonna och Lisen har tagit hål i öronen, jag har klippt mig och tillsammans har vi varit på tre banker. Pust!

Nu vankas tystnad, te och regnpromenad med hundarna.

Imorgon fyller jag 34. När jag fyllde 33 strök jag undan tårarna i smyg och tänkte att jag tom kanske skulle vara mamma när jag fyllde nästa gång.

Men icke.


Stillmallen LOVE

Jag valde denna för den hette Love. Nu ser jag att den är i tjejigaste laget. å andra sidan är jag mitt i min mest kvinnligaste period i månaden. Så den får vara kvar ett tag till.

Tack för era fina ord.

Mina bloggläsare är de bästa!

Jag känner mig bättre idag även om jag har extrem m***värk. Om PMS innebär att man blir kolsvart inuti ett par dagar i månaden så lider jag av PMS. Bigtime. Alternativt sinnesjukdom.

Framgång och olycka

Jag känner mig låg. Även fast livet går som på räls, rent arbetsmässigt iallafall. Ibland orkar man inte hålla sig så jävla positiv. Just nu är jag svart. Kolsvart.


Idag

Måndag och nu finns det att göra: psykologiarbete, specialarbete om cancer, skriva låttext, skicka böcker, gå till apoteket, städa, hinna jogga, långpromenad med hundarna, ringa banken, städa.

Vi hörs imorgon!

Schhhh...so quite

Ligger i sängen och skriver på ett arbete som ska lämnas in. Anders jobbar i studion, barnen är hos sin mamma och hundarna sover. Något känns fel. Hela morgonen har förflutit med en känsla av olust. Så kommer jag på vad det är. Det är tyst. Knäpptyst.

Nu vill jag att mina fina ska komma tillbaka. Det är alldeles för tråkigt utan småtjejerna och den blivande mannen.

Imorgon är det måndag.

Välkomna!

Lördag i dansbandssoffan

Snart drar Dansbandskampen igång igen. Jag sitter bänkad framför Tv:n med ostbågar och datorn i knät.

och inuti ekar det tomt....

Så var det dags igen då. Värken i magen talar sitt tydliga språk. En journalist frågade mig häromdagen när jag och Anders skulle skaffa barn. För det första: är en inte det en extremt personlig fråga? För det andra: vadå skaffa? Man skaffar en ny bil eller handväska. Inte ett liv. Det är en gåva, ett mirakel. Det ska extremt mycket till för att allt ska klaffa. Jag är trött på att folk tar saker för givet. Dessutom är jag trött på att vara ledsen.

Anonym

Jag gillar inte när folk skriver anonymt. Det känns fegt. Låt hellre bli att skriva. Faktiskt.

Nu mystime

Jag har kokat té och ska krypa ner i sängen för att läsa om Ulrike Meinhof. För ett par timmar tänker jag låtsas som att skolböckerna inte ropar på mig från nedervåningen. Hör ingenting, ser ingenting.

Är ofattbart glad idag. Riktiga vänner hittar alltid tillbaka till varandra. Så är det.Regnig förmiddag nära himlen

Vi bor högst upp i ett höghus. När jag tittar ut ser jag hela Stockholm för mina fötter. Det är riktigt molnigt idag. Trädtopparna skiftar i höstens alla nyanser och utsikten är som en tavla i ständig förändring. Mitt hem och min borg. Min familj och jag. Mina hundar. Mormors skåp i matrummet och hennes fotografi ovanför pianot i studion. En hall i ständigt kaos. Tusen skor, fotbollsskor i storlek 34 samsas med mannens stora kängor och mina Doc Martens. En miljon vantar som skriker efter sin andra part. Kaos är ordet.

Det gör ingenting.

Jag bor här.

Med världens finaste familj.

Ikväll smäller det!!

Ikväll klockan åtta drar Dansbandskampen igång på Svt. Jag kommer att sitta i pressrummet och blogga under kvällen. Dessutom kommer jag blogga på Expressen. se.

Önska mig lycka till!

Kärlek

Idag har femtonåringen och jag lagat trerättersmiddag. Jag fick bestämma förrätten och sedan tog han hand om resten. Det blev bruschetta, lövbiff med klyftpotatis, aromsmör och bearnaisesås till varmrätt och banan med choklad till efterrätt. Tonåringar går igång på fett och socker, amen.

En blivande man stod intill mig i köket. När jag träffade honom saknade han en framtand och var tre äpplen hög. Nu är han snart vuxen. Han gör narr av sin pappa, tycker att pappan är gammal och töntig. Den blivande mannen är lyckligt ovetande om att när han stryker luggen ur pannan eller kisande koncentrerar sig på att hacka tomater är han sin pappa upp i dagen.

Jag ska skydda min vuxenvalp så mycket så att jag kommer släppa taget och låta honom flyga.

Kolla in det här!

Michael Nystås skriver om min bok här.

Jag träffar nog honom på lördag. Då ska jag ge honom en kram för allt fint han har skrivit om mig genom åren.

Snart är det min tur, snart är det min tur, snart är det min tur, snart är det min tur....osv

Kom guldlock med ögon blå
Kom nu för jag längtar så
Kom nu
Med din evighet
Som det enda svar jag vet
Kom stjärnöga ge mej tröst
Som vårvärme i mitt bröst
Kom liten till värld så stor
Du min himmel
Jag din jord
Så många mil som jag färdats
Och sökt
Nånting
Nånting
Nånting
Jag funnit kärlek lycka och lugn
Men i mej
I mej
I mej finns ändå tomma rum
Kom vildvind med rosenkind
En kort stund var bara min
Så lovar jag
Innan du ber
Att ge dig frid
Kom du som ser världen ny
Som aldrig sett dagen gry
Låt all skönhet på min jord
På nytt födas
Med dina ord

Gotland

Nu är Grannyran på Gotland och det blåser som fan. Har lånat en dator i receptionen en snabbis. Några kommer att somna som multimiljonärer ikväll. Livet kommer vändas upp och ner. Jag får med om detta.

Mitt jobb är bäst i världen.

Ps: Jag fick MVG på kursen. Ds

Fredag

De hade inte hunnit rätta mitt prov till idag, men det gör inget. Jag fick tillbaka alla mina hemuppgifter och jag har genomgående MVG på allt jag gjort under kursen förutom sista provet. Det kändes skitenkelt igår när jag skrev. Så jag antar att det gick bra.

Var på min praktikplats för att hämta mitt omdöme. Där finns en man som jag har dansat med varje dag. Han kände igen mig när jag kom idag, för första gången. Och sista. Han reste sig upp från matbordet och kom fram och kysste min kind. Han är över nittio år. När vi dansade höll jag på att börja gråta av hans saliga leende. Han försökte förklara hur glad han var, men hans afasi satte stopp. Det behövdes inte, jag såg glädjen i hans ögon.

Sju människor, gamla människor, har hjälpt mig att bli vuxen. De har delat med sig av sina liv, om än i brottstycken, och låtit mig få komma nära. Skäll har jag fått, de har läst lusen av mig mer än en gång, men det gör ingenting. Äldre människor förtjänar respekt och empati, vård och omsorg. Nu sitter de på sin sista anhalt innan de får träffa sina älskade föräldrar och syskon igen. Alla med en gedigen historia bakom sig. De är dementa nu men deras liv har verkligen varit viktiga för oss som kommer efter. En av dem har konstruerat viktiga byggnader som vi alla känner till och en annan vigde sitt liv åt att rädda andras liv. Alla sju vet var det innebär att slita hund för att överleva. Jag sparar sju människor nära, nära mitt hjärta. Alltid.


Glad musik

När det är provdag är nerverna på helspänn och jag har samma adrenalinpåslag som vilken schlagerfinal dag som helst. Underbart att ha hittat nya kickar i livet som berikar, snarare än tar, energi. 

Musik som får mig att bli glad:
Favorite waste of time, 
Beast of burden
av
Bette Midler
           
Radio Nowhere 
av
Springsteen

The Best
av 
Tina Turner

De här är låtar jag alltid lyssnar på innan jag sticker ut på stan. Om jag är ensam och ingen kan se mig dansa eller höra mig sjunga falskt:-)

Håll tummarna allt ni orkar. Sköter jag mig nu får jag MVG.

Kram!I morgon gäller det!

Imorgon gör jag sista provet för den här kursen. Håll tummarna!!

En tisdag i oktober

Jag har varit på min älskade praktikplats och nu är det snart över. Jag har lärt mig massor och är så glad för det.

Imorgon ska jag prova kläder inför grannyran som ska spelas in på söndag. Det ska bli spännande.

Jag undrar när ett ofött barn ska välja mig till sin mamma. Jag vill verkligen veta det. 

Läste att artisten blivit åtalad för misshandel av sin fru. Ett åtal betyder massor av bevis.

Tack Vick2ria, Annika, Sara och Finnjonna för att ni låter mig ta del av er dag!


Lördag

Hade middag igår. Vi var fyra vuxna och sex barn. Middagen var anpassad efter barnen: Toast Skagen till förrätt, köttgryta och ris till varmrätt och vi avslutade med chokladpudding och vispgrädde. Det gick hem, tror jag. Jag somnade kl tre, så dagen har spenderats i soffan. Underbart!

Nu: promenad med hundarna!


Saknad.

Min mormor dog fyra minuter över halv två söndag morgon 23 juli 2000. På tisdagen var vi på Allsång på skansen. Jag hade inte sovit eller ätit på två dygn. Människor omkring mig tyckte jag var stark som orkade stå på scenen. Jag gjorde som de sa. När jag ser överhysteriska, lilla, ledsna jag springa omkring så vill jag bara gråta. Jag borde aldrig gjort spelningen. Vad tycker ni?Finlandssvenskar äger!

Jag har precis kommit hem från en tredagars tv-inspelning i Finland. Programmet heter "Allt ljus på Kim Kärnfalk" och handlar om mig, mitt liv och min musik. Det blir ett fyrtio minuter långt program som skall sändas på YLE ( finska motsvarigheten till SVT) den åttonde oktober. Förhoppningsvis köper SVT in det och sänder det här i vår. Det hade varit roligt. Men alltså, vilka trevliga människor jag mött! Riktigt bitsk humor och hög arbetsmoral gjorde att jobbet gick som en dans. Tack fina Tobias, Tomas, John, Unni, Kenneth och alla ni andra som gjorde mig trygg i främmande land!

Kollade på reprisen av Debatt som handlade om abort. Det finns en organisation, MRO, som får föreningen Ja till livet att framstå fromma som lamm. Jävla dårar, jag blir så förbannad.

Nu ska jag lägga mig i sängen och läsa vidare i Carolines bok "Den sista dagen". Mysstund innan storstädning och matinköp.

Ha en trevlig kväll!!

RSS 2.0