Hej på ett tag!

Nu flyttar jag till Tyresö. Det innebär att jag kommer vara bortkollad från nätet ett par dagar.

Vi hörs igen så fort vi fått internet.

Kram på er alla!

Snart december.....

I helgen är det första advent. Det skall pyntas och fixas fint även om vi firar julen hos svärfar. För första gången någonsin vill jag ha en vit jul, julgran och hela skiten. Även om bebisen är på insidan magen. Bonusbarnen är inte mycket för julpynt men i år får de bita ihop. Här ska julas!!!

Funderar på att börja fila på ett förlossningsbrev. Har ni några bra tips?

Hur ligger bebisen, tro?

Var hos barnmorskan idag och hon kunde inte avgöra om huvudet var ner eller upp. Det innebär att jag måste göra ett ultraljud till. Om huvudet ligger uppåt erbjuds jag en vändning. Det verkar skitläskigt att snurra runt bebisen i magen. Om försöket inte lyckas blir det planerat kejsarsnitt. Så fruktansvört snopet, jag som verkligen vill föda vaginalt. Jag tycker att det verkar vara så häftigt. Ja, kanske inte att trycka ut en människa genom snippan, men själva upplevelsen. Det verkar vara något som alla kvinnor kan tala om i evigheter. Eftersom jag och Anders har fått kämpa rejält för att få till en bebis så kanske det inte kan bli några fler. Om man nu ska gapa efter mycket, jag passar mig noga för det. Men om det blir ett kejsarsnitt så kanske jag aldrig får uppleva en förlossning på vanligt sätt.

Mer ska ha mer, verkar det som. Förut bad jag om att få bli gravid, nu ska jag tydligen bestämma naturens egna lagar. Typiskt mig. Om jag får ett barn som är friskt och mår bra så blir det toppen oavsett hur det barnet gör entré i våra liv. Så är det och så ska det vara.

Imorgon ska vi besiktiga bilen. Jag hoppas att vi hinner få tillbaka den från verkstaden idag.

Apropå ingenting har jag högt blodtryck, vätska i kroppen och lite ledgångsreumatism så livet är verkligen toppen. Klackarna i taket.
Verkligen.

Men...

I min mage ligger ett lyckopiller på över två och ett halvt kilo. Och det väger upp allt världsligt.


Besviken

Idag är mungiporna neråt.

Jag är så besviken på ett par stycken i min närhet. Eller rättare sagt, jag trodde att de stod mig nära.

Men det gjorde de inte. Inte när det räknades. Inte när det blev som jag ville.

Det gör ont.

Söndag och en massa planering att göra

Jag undrar vad jag ska flytta med mig till det nya, vad jag ska slänga, vad jag ska tacka nej till, vad jag ska rensa bort i mitt liv och vad som förtjänar att vara kvar.



En ny flatstjärna är född

Alla ni som vill vara Mariettes flickvän räcker upp en hand. Trodde väl det.



Jag kan redan nu säga att detta, mina damer och herrar, är Årets homo/bi på QX-galan 2010.


Fina Linn fyller 20



För tjugo år sedan föddes min lillasyster Linn.

Ett stort grattis på födelsedagen, gumman. Jag älskar dig!



...

Jag vet att jag borde skriva något inspirerande eller smart. Men det finns inga ord idag.

Huvudet värker och mitt humör är skit.

Så vi säger så. Okej?

Sovmorgon

Som jag har sovit i natt! Hurra! Jag har bara behövt gå på toa två gånger och det känns underbart. Nu ligger jag i soffan med en filt över mig, tvn surrar i bakgrunden och jag läser tidningarna på internet. Två kokta ägg, ett stort glas oboy och en hink med te blev frukosten idag. Hundarna då, tänker ni, vad gör dom? Jo, det ska jag säga er, de ligger i dubbelsängen en våning upp och sover. Fortfarande. Ziggy har ett sjätte sinne när det gäller regn och dåligt väder. Han känner av att det är pissväder, slår en knut på snoppen och fortsätter sova.

Jag lämnade in bilen på verkstad för att kolla så den går igenom besiktningen den 25:e. Vi tänkte att vi skulle vara lite förutseende denna gång. Vad händer? Spindelleden är sönder, bromsskivor och något mer och vips så kostade det nästan 9000 kr. I slutet på november när CSN skall betalas, el och tele, och dessutom ska vi flytta. Sedan är det jul och ny bebis på ingång. Hurra för ekonomin! Not.

Idag ska jag bara njuta av ensamheten/avskildheten. Den är inte skrämmande när det bara handlar om ett par timmar. Annars avskyr jag att känna mig ensam. Det gör jag inte idag. Igår delade jag ut pengar och det tar en massa energi och den behöver tankas på så det ska jag göra idag. Bara vara. Och klappa på magen och kanske vika om bebisens kläder. Av längtan. Av kärlek.

Nu rullar magen fram och tillbaka. Det är min nya hobby: att ligga och titta på magens rörelser. När jag blev gravid så tyckte jag att det verkade läskigt att ha någon som rör sig i magen. Anders sa att jag skulle växa in i det. Han hade helt rätt. Rörelser i magen skvallrar om att allt är bra och drömmen är på väg att slå in.

Stor kram!

Godmorgon!

Fick frukost på sängen för tredje dagen i rad, jag har det bra, jag.

Nu: Utdelning med Postkodlotteriet i alldeles för trånga kläder. Snart är jag mammaledig och då ska jag slå rekord i att bära joggingkläder flest dagar i sträck. Så känns det nu iallafall.

Trevlig måndag!

Lördagskväll

Jag saknar faktiskt att gå ut då och då. Spendera lite till på Mommas och lyssna på bra musik. Nu för tiden orkar jag inte hänga ute på krogen och sedan kommer jag inte ha varken lust eller tid. Men nu. Ännu en lördag i soffan. Anders leker med döden eftersom han fortfarande ligger i badet OCH JAG VILL ÄTA MIDDAG PRECIS JUST I DETTA NU. Allt är framdukat och klart och jag min idiot sa att vi kunde vänta med middagen när han frågade. Men nu har jag ångrat mig. Fan.

På måndag ska jag iväg och dela ut pengar. Jag är lite nervös för det, faktiskt. Vad gör jag om min kropp inte orkar med? Det är enormt påfrestande att springa runt nu när jag börjar bli stor som ett hus. Det är inte superkul att visa sig i tv heller när man ser ut som Elvis på hans sista konsert. Snacka om dubbelhaka! Fast egentligen spelar det ingen roll, bara min lillfis mår bra. Det verkar nog som att h*n gör det.

Nu hör jag Anders på övervåningen. Tack gode gud för det. Matdax.



60 dagar till BF

I mitt vardagsrum står en vit vagn.



I den ska mitt barn ligga. Sova, skrika, vaggas till sömns av en sömnig mamma som knappt kan sätta fötterna framför sig av utmattning. Av en pappa som har handlaget inne och som vet att ett barn inte kan dö så fort det får en gnutta feber eller en röd prick i hårbotten.

Jag låter händerna fingra över handtaget. Det är mjukt och känns som skumgummi. Låtsas vagga ett övertrött barn genom att försiktigt skjuta vagnen över golvet, fram och tillbaka. Det känns ovant. Jag känner mig lite löjlig och blir generad. Anders ligger i soffan och tittar på tv. För honom verkar mitt beteende helt normalt.

Kanske har jag mitt försvar ända upp till himlen. Det skulle inte förvåna mig om någon plötsligt tog en nål och stack mig rakt i magen och pyyyysss, all luft går ur och ingen bebis finns. Sparkarna var påhittade och barnmorskan en fantasi. För kan det verkligen vara så? Kan det verkligen vara min och Anders tur att få något så fint? Som är oss båda två. Ett riktigt barn med personnummer och kläder som bara passar på en bebis. Som har en egen säng och som jag blir mamma till, jordens mittpunkt för en ny person.

I mitt vardagsrum står en vit vagn som ett löfte.

Måtte allt gå bra.



Murphys lag

Så var det då Linda som så gärna ville ha barn. Så blev hon gravid efter många om och men. Efter skräck, sorg och barnlängtan så lyckas det ta sig till slut.

Vad händer då?

Jo, för att hon verkligen ska veta att hon lever blir hon sjuk, sjukare än typ 99% av alla blivande mammor någonsin blir.

Jag som trodde att jag hade missflyt för det mesta.

Nu får du komma hem Linda, för nu tycker till och med jag synd om dig.

Konversation i badrummet

Jag och L har badat. Eftersom jag smäller av på värmen ligger hon kvar och gottar sig. Jag smörjer in min allt mer oformliga kropp med lotion framför spegeln medan hon ligger kvar och betraktar sin styvmoder med munnen under vattenytan.

L: Kommer du alltid ha hängbröst nu?

Jag: Ja.

Kort paus, L tänker.

L: Det får man ta.

Jag: Ja, det får man ta.

L: Stäng dörren efter dig när du går ut för det blir kallt.


Godnatt

Idag har jag varit på stan med våra gäster Mona och Elin. Jag har gått i affärer i över 4 timmar. Under en lördag. Från 11 till 16. Gissa om jag känner att jag är värd att få ligga ner i sängen nu?

Jag hatar att shoppa.

Köpte ett par tumlösa vantar till bebisen på POP för 45 kronor. That´s it.

Nu: Jävligt mycket godnatt.

Ganska så tillbaka.

Nu har jag surat klart. Jag kan vara extremt långsint men det är över nu.

Skönt det.

Fy satan vad jag mår dåligt

Igår morse tog jag den andra vaccinationen mot svininfluensan. På kvällen fick jag frossa, hela kroppen skakade och jag spydde och annat.

Idag har jag hosta, mår illa, har huvudvärk och känner mig allmänt hängig.

Snyft.

Jag ser förjävlig ut.

Hasar omkring i nyinköpta tanttofflor. Ryggen skall skonas med hjälp av svikt, är det tänkt. Eftersom det känns obehagligt med en massa kläder drog jag på mig en solklänning från i somras.

Passerade spegeln och vad fick jag se?



Jag ser för fan ut som trollmorsan i Trolltyg i tomteskogen! Hängbröst och jättemage.

Var hos barnmorskan idag och hade gått upp 4 kilo på en och en halv månad så nu är det jaq som har godis-, glass-, kak-, söt- förbud ett bra tag. Jag tycker inte att jag har svullat. Jag försökte sälja in att bebisen kanske väger en åtta- nio kilo men barnmorskan såg skeptisk ut.

Dessutom har jag ont i knäna, ljumsklarna och i vänsterarmen efter den andra vaccinsprutan idag. Tyvärr lär jag bara få ondare. Roligt.

Vad tror ni om att få  mig på gott humör? Anyone? FÖR JUST NU ÄR DET INTE ROLIGT.


Blocket igen

Min inhandlingsresa går vidare. Idag Barkaby och hämtning av sängkläder till spjälsäng. Spöket Laban och annat begagnat.

Färjan och Ullared

Dessa serier visar upp en viss typ av svenskar. Säg mig, är detta den svenska folksjälen?

Min gårdag och tillika födelsedag

Allvarligt talat, jag har världens finaste familj. Eftersom barnen var hos sin mamma så fick Anders själv fixa födelsedagsfrukosten. Jag låg i sängen och sov räv såklart. Anders hade, utan att jag märkt det, lyckats sätta en deg på lördagskvällen så på söndagmorgonen vankades det nybakta frukostfrallor. Asgott! Eftersom jag redan fått en cykel så förväntade jag mig ingenting men på brickan låg ett paket. Jag älskar paket! Det var en dvd, In treatment. Vi betade av två avsnitt samtidigt som vi åt och det var underbart. Tur att vi har två morgontrötta hundar som mer än gärna sover fram till lunch.

Vi tog en tur till Willys för att storhandla innan barnveckan började. Tusenlappar att tjäna!

På eftermiddagen gick jag och lade mig en stund. Efter en stund hörde jag tisslande och tasslande utanför dörren. Barnen hade kommit och nu började kalaset på allvar! Dörren till sovrummet öppnades och in kom hela familjen och sjöng för mig. Hampus hade köpt en underbar huvudkliare. Jonna och Lisen hade ett paket som jag skulle öppna i badrummet. När dörren till hallen öppnades såg det ut så här:


Spåren ledde in i badrummet där jag fick öppna mitt paket.


Ett paket med spagrejer från Lush!! Så de tappade upp ett bad till mig och slängde i badbomber och annat smarrigt. Det bästa av allt var att det ingick massage, peeling och servitrisen kom med tranbärsjuice med citron som jag smuttade på.



Peeling av svullna fötter utfört av Lisen.
Kolla vilken söt spapersonal!



Efter badet blev jag insmord från topp till tå. Mina leder som värkt hela dagen slappnade av och jag med. Efter en stund väcktes jag av Hampus som berättade att maten var klar.
Förrätt: Toast Skagen
Varmrätt: Tjälknöl på älg och potatisgratäng, kantareller och brunsås.
Efterrätt: Snickerstårta.

Efter den middagen låg jag och pustade i soffan tills dess att det var dags att gå och lägga sig. En underbar, underbar födelsedag. Min bästa hittills.

Nästa år är vi sex i familjen. Min finaste present skall öppnas vid nyår:-)






RSS 2.0