Dagens samhälle

Tittar slött på morgontv där rapporter om vd- bonusar varvas med indragna pengar till skolor. Idag var det Biskopsgårdens Sjumilaskolan som skulle spara pengar. Hur ska det gå till? Biskopsgården ligger i Göteborg och är en stadsdel som inte har det bästa ryktet i kommunen. Jag har varit där och föreläst och jag kan säga att den skolan kan inte dra in på någonting. Barnen är till stor del invandrarbarn med en redan nerärvd hopplöshet och förakt för polisen. Många försörjs av socialtjänsten och kriminaliteten är stor. Är det där kommunen ska ta sina pengar ifrån? Ska vi hoppa sönder det lilla de har kvar? Jag antar att deras skolpsykolog dragit världens väg och att böckerna ser ut som fan. Trötta lärare ska jobba ännu mer. Fritids blir dyrare och de stackars barn som haft sina vuxna förebilder i skolan kommer känna sig övergivna. De vuxna kommer inte orka med att stanna kvar. Iallafall inte de bra vuxna, de som förtfarande brinner och är engagerade.

Vi har inte gett Biskopsgården en ärlig chans.
Vi har inte gett människorna där en möjlighet att komma in i det svenska samhället.
Jag skäms.



Sjumilaskolan, en inte så-värst-mysig skola.


Kommentarer
Postat av: Markattan

Markattan blir bara trött av de här nyheterna. Uppgiven och matt.

Det är nästan så man misstänker att beslutsfattarna passar på, nu i kristider, och spär på eländet för redan utsatta. Men så jävliga kan de väl ändå inte vara?



Markattan

2009-03-25 @ 09:10:25
URL: http://markattans.blogg.se/
Postat av: J O A

Förjävlig är vad den är..hela den här baletten.

Kram J O A

2009-03-26 @ 17:26:29
URL: http://livetsomjaglever.blogspot.com
Postat av: Queersammanbrott



Jag håller verkligen med dig Kim, bra att du lyfter frågan. Det är märkligt hur man kan hitta pengar att höja lönen för exempelvis EU-parlamentariker samtidigt som man visar barnen att de inte är värda att satsa på. Men skär man ner inom skolan får man alltid betala mycket mer i efterhand i form av ökad kriminalitet med mera - synnerligen kortsiktiga oekonomiska nedskärningar. Vi bör verkligen fundera inför nästa val på vilket parti som faktiskt kommer satsa pengar på skolan, på riktigt.

2009-06-14 @ 02:47:07
URL: http://queersammanbrott.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0