Smilla

Hej Britt!

Min fina collietjej är ett riktigt yrväder. Ziggy, som är två år äldre, är den lugna och Smilla den som hittar på rackartyg som ingen annan. Hon älskar att jaga vilt, så det gäller att hålla ögon och öron öppna när vi är i skogen. Ingen collie är så mycket jakthund som hon:-) Vi har ett sommarhus på Singö och där älskar hon att vara. Inga bilar passerar och skogen tillhör henne. Hon strosar fritt i skogen bakom oss men kommer alltid när man ropar. Om inte dammsugaren är på, förstås. En riktig Ronja Rövardotter.

Smilla krävde väldigt mycket i början när hon kom. Stockholm är ett hektiskt ställe och hamna på om man bott på landet och hon var rädd för bilar, barn och andra hundar( utom Ziggy, såklart). Jag fick varsamt vänja henne vid olika situationer. Det gick bättre och bättre och sedan kom en dansksvensk gårdshund, lös såklart, och skrämde livet ur henne och vi var tillbaka på ruta ett. Bredvid oss finns en lekpark och en dagmamma brukade ha sin goldenretriever tik där, en tioårig dam, som vi försiktigt närmade oss. Celie finns inte nu, men hon lärde Smilla att alla hundar inte är farliga. Vi höll oss på avstånd tills Smilla lät nyfiken ta överhanden och jag är så glad för att hon vågade ta kontakt med Celie. Där vände det. Nu har det slagit över åt andra hållet, hon vill leka med allt som har fyra ben. Men hellre det.

Vi gick en lydnadskurs på Stockholms södra, men den miljön var hon inte riktigt redo för. Jag hade tänkt att ställa ut henne men tyvärr går det inte få ner hennes öron, jag har försökt allt från tyngder till salva från Norge. Till slut fick jag nog. Hon är fin som hon är. Hon gillar att spåra och leta upp familjemedlemmar i skogen, det gör vi ofta.

Smilla är hela familjens kelgris. Sitter vi i soffan, sitter hon i soffan. Ligger vi i sängen ligger hon där tills hon är så varm så hon måste lägga sig i sin egen fåtölj så hon inte flämtar ihjäl. Hon älskar att pussas och har ett sjätte sinne för om någon är ledsen. Världens finaste tjej, helt enkelt.



Smilla och Ziggy i Göteborgsposten



Smilla tar en paus....







Kommentarer
Postat av: J.

Gud vilka fina hundar du har :) Om du vill ha långpromenads sällskap och prata om livet så säg till!

2008-09-30 @ 00:24:01
Postat av: Sofia

Finna hundar:)

2008-09-30 @ 15:16:40
Postat av: Britt Malte och Kozmoz

Hej igen!

Vad kul att få se båda tjejerna! Visst är det härliga hundar. Jag får ofta frågan , vad är detta för blandning... ser att det är collie i men vad är det mer? Du kanske känner igen det? Har bara haft långhår förut men kom ikontakt med Yvonne och nu är ajg fast:)

Kul att du la ut lite bilder! Kommer att återvända hit fler gånger.

2008-09-30 @ 21:03:59
URL: http://www.blogtown.se/blog.php?id=Flocken
Postat av: Jane

Vad kul att få se dina Kortisar!! Visst är de fina!! Önskar er alla en härlig höst! =)



/ Mvh Jane med Kortisen "Vincent" (Från Gemdales)

www.freewebs.com/janemicke

2008-10-06 @ 01:11:17
URL: http://www.freewebs.com/janemicke
Postat av: Sanna

Hej Kim...

Gud vilka fina hundar du har...

Kramar Sanna

2008-10-23 @ 14:57:27
URL: http://www.laarseen.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0