Tillbaka

Nej, att stänga bloggen gjorde varken från eller till- jag har saknat er.

Jag känner en kvinna som skyddar sin son till varje pris. Hon har valt att leva ett liv i lögn. Sonens pappa har misshandlat sina barn, supit och betett sig som ett svin emot hela sin familj. Pappan har aldrig lyft ett handtag för att hjälpa till med varken barn eller hushåll. Hon har tigande gjort allt det som hennes pojkar och man förväntat sig av henne. Inte bett om hjälp och inte beklagat sig för någon. Skammen. Fasaden i radhuslängan där de bor. Julgardiner och julstjärnor i de putsade förnstren och fyllan, slagen, glåporden riktade till henne innanför. Ingen vet, ingen ser.

Nu går sonen i pappans fotspår. När pappan dog tog sonen sig en ordentlig fylla i mammans soffa. Bjudspriten rann ner i hans hals för det var synd om honom, hans pappa hade faktiskt dött. Att hon förlorat sin livskamrat sedan 50 år tilllbaka var det ingen som tänkte på. Mamman förstod, höll med och öppnade sin dörr när sonen blev utslängd av sin fru. En 55- årig man bor hos mamma. Patetiskt. Men i hennes ögon är det världen det är fel på. Sonen är expert på att manipulera sin mor, något han lärt sig av sin far i tidiga år. Och hon går på det. Varje gång. Att hon inte ser mönstret. Ser den svarta, beräknande, onda människan. Den som blivit kvar efter att han metodiskt söndrat nervsystem coh relationer genom åren.

Nu säger sonens dotter stopp. Båda döttrarna. Förra året slog han sin vuxna dotter rätt över käften. I år slet han den yngsta i håret, sparkade henne över golvet så hon fick krypa ut. Mamman säger att det inte är hans fel, det är spritens fel. I ett av fallen var han nykter. Men det tror inte mamman på. Istället kräver hon att döttrarna ska förlåta sin pappa, det är synd om honom. Alltid så jävla synd om honom.

Jag håller inte med. Inte alls. Burn in hell, säger jag.

Kommentarer
Postat av: V i c k t o r i a

förbannade byracka!

2008-11-21 @ 20:20:55
URL: http://vick2ria.blogg.se/
Postat av: J.

Fy fan! Han borde få smaka på dubbelt så mycket om inte ännu mera tillbaka. Usch! Avskum!



Har saknat ditt bloggande!

2008-11-21 @ 22:14:43
Postat av: Tingeling

Världen är galen men mest han! Respekt: Ges den inte kan den aldrig bli given, så han förlorade. Dottern är hon som visar att man inte är sitt arv. Att blodsband aldrig är starkare än rätten till värdighet, aldrig starkare än sunt förnuft.

2008-11-21 @ 22:20:40
Postat av: strandskatan

"den gamla" (för det är just vad jag är) ber att få tacka för att du är tillbaka !

Idag berör du ett ämne som tyvärr är alldeles för vanligt i alldeles för många hem ! Att det skall vara så svårt att erkänna att det finns ett stort problem ! Den förbaskade spriten och det som följer i dess spår !

2008-11-22 @ 11:52:28
URL: http://gammeltacka.blogspot.com
Postat av: L.

Jag tror alla som haft dåliga förebilder under sin uppväxt kan känna igen sig i den här låten.

2008-11-24 @ 01:53:04
URL: http://loajs.blogg.se/
Postat av: Fia

Dessvärre är det alldeles för vanligt. Våldsamma män bär sig åt som svin och skyddas av sina egna offer. Mammor tiger när barnen får stryk. Vidrigt!

2008-12-01 @ 19:58:22
URL: http://neverkeso.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0